مقالات

لیست دانشگاه های برتر ترکیه 2024

لیست دانشگاه های برتر ترکیه 

کشور ترکیه از موقعیت جغرافیایی، اجتماعی و آموزشی قابل توجهی برخوردار است. اقتصاد پیشرفته، میراث فرهنگی غنی، ترکیب ایده‌آل فرهنگ اروپایی و شرقی، وجود تعدادی از بهترین دانشگاه  های دولتی در این کشور، سیستم آموزشی پیشرفته مطابق با معاهده بولونیا… موجب شده است ترکیه یکی از مقاصد مهاجرتی شگفت انگیز برای زندگی، مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده دانشگاه های برتر ترکیه به خاطر اعتبار بالای مدارک اعطایی مورد استقبال دانشجویان بین‌المللی بسیاری از اقصی نقاط دنیا به ویژه ایران قرار گرفته است. این امر در حالی رخ می‌دهد که آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه نسبت به کنکور ساده‌تر است و امکان تحصیل در ترکیه در بسیاری از رشته‌های دست‌اول دنیا در این کشور میسر است. رشته‌هایی همچون پزشکی در ترکیه، انواع گرایش‌های مهندسی، دندانپزشکی در ترکیه و…

علاوه بر فرهنگ غنی و وجود جاذبه‌های توریستی در ترکیه موقعیت استراتژیک این کشور موجب شده است ترکیه یک مقصد جذاب برای ایرانی‌های جهت مهاجرت و تحصیل باشد.

بهترین دانشگاه‌های ترکیه براساس رتبه بندی QS

موسسه‌های معتبر زیادی در سطح دنیا وجود دارند که هر سال با توجه به برخی از فاکتورها مثل تعداد دانشجو، تعداد اعضای هیئت علمی، سطح علمی دانشگاه، تعداد مقالات چاپ شده و غیره به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در سطح جهان می‌پردازند. در میان آن‌ها رتبه بندی Quacquarelli Symondsاز شهرت و اعتبار بیشتری در میان کشورهای مختلف برخوردار است. 

 دانشگاه کوچ

یک دانشگاه خصوصی در استانبول ترکیه است که در سال ۱۹۹۳ فعالیت خود را آغاز كرد. این دانشگاه از ۲۲ برنامه کارشناسی، ۲۹ برنامه کارشناسی ارشد و ۳۰ برنامه دکترا برخوردار است و حدود هفت هزار دانشجو دارد. دانشگاه کوچ سالانه دانشجویان بین‌المللی زیادی را از کشورهای مختلف پذیرش می‌کند. برای اخذ پذیرش در دانشگاه کوچ متقاضی باید دارای مدرک دیپلم باشد و با توجه به رشته و مقطع تحصیلی انتخابی خود در یکی از انواع آزمون‌های دانشگاه شرکت کند.

دانشگاه سابانجی

یکی از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه است که در یکی از بهترین شهرهای دانشجویی ترکیه یعنی استانبول قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد و از سال ۱۹۹۶ شروع به پذیرش دانشجو کرد. دانشگاه سابانجی دارای ۲۷۶ هیئت علمی تمام وقت و ۱۴۲ هیئت علمی پاره وقت است. همچنین این دانشگاه دارای ۴۳۲۳ دانشجوی کارشناسی و ۱۰۵۴ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی است. دانشگاه سابانچی از ۳ دانشکده، ۱۱ برنامه کارشناسی، ۵۰ برنامه کارشناسی ارشد و ۱۷ برنامه دکترا در ترکیه برخوردار است.

 دانشگاه فنی خاورمیانه

 یکی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که از ۳ پردیس برخوردار است. این دانشگاه دارای ۵ دانشکده است که ۴۳ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۰۷ رشته کارشناسی ارشد و ۶۹ رشته دکترا ارائه می‌دهد. همچنین این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه بین‌المللی پیشرو شناخته شده است. برای تحصیل در دانشگاه فنی خاورمیانه متقاضی باید دارای مدرک دیپلم باشد و با توجه به رشته تحصیلی و مقطع انتخابی در یکی از آزمون‌های این دانشگاه شرکت کند.

معرفی دانشگاه بیلکنت

 یکی از دانشگاه‌های غیر انتفاعی ترکیه است که در ۲۰ اکتبر۱۹۸۴ تاسیس شد. این دانشگاه در شهر آنکارا پایتخت ترکیه واقع شده است. بیلکنت توسط İhsan Doğramacı بنیان‌گذاری شد و هدف وی از تاسیس این دانشگاه خصوصی ارائه کیفیت بالای آموزش و پرورش بود به‌گونه‌ای که متمایز از سایر دانشگاه‌های ترکیه باشد. دانشگاه بیلکنت اولین دانشجویان خود را در سال ۱۹۸۶ در مقطع کارشناسی وکارشناسی ارشد در ترکیه پذیرش کرد. در حال حاضر این دانشگاه بیش از ۱۲۰۰۰ دانشجو در ده دانشکده کارشناسی و سه دانشکده تحصیلات تکمیلی دارد. در میان آنها دانشجویان بین‌المللی و دانشجویان تحت برنامه تبادل دانشجو فارابی از ۶۰ کشور مختلف دنیا هستند. حدود ۶۴ درصد از دانشجویان از انواع بورسیه های ترکیه بهره‌مند می‌شوند. همچنین کارکنان این دانشگاه از ۳۷ کشور دنیا گرد هم آمده‌اند و از نظر تعداد مقالات علمی چاپ شده در میان سایر دانشگاه‌های ترکیه رتبه بالایی دارد.

دانشگاه بغازیچی

 یکی ازدانشگاه‌های دولتی ترکیه است که از ۶ دانشکده، ۲ مدرسه و ۶ موسسه تشکیل شده است. این دانشگاه ۳۵ دوره کارشناسی، ۶۷ دوره کارشناسی ارشد و ۳۳ برنامه دکترا را پوشش می‌دهد. همچنین در این دانشگاه ۴۸۳ عضو هیئت علمی تمام وقت، ۱۵۰ مربی، ۹۱ مدرس خارجی، ۲۸۳ دستیار پژوهشی و ۸۰۵ پرسنل اداری مشغول به کار هستند. در حال حاضر ۱۲۹۱۲ دانشجو در برنامه‌های کارشناسی، ۳۳۲۱ دانشجو در برنامه‌های کارشناسی ارشد و ۲۶۱۸ دانشجو در برنامه‌های دکترا ثبت نام کردند. همچنین بر اساس ۵۶۲ قرارداد منعقد شده با سایر دانشگاه‌های برتر جهان، تقریباً ۴۰۰ دانشجوی خارجی از ۴۱ کشور جهان نیز در این دانشگاه حضور دارند.

 دانشگاه فنی استانبول

یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های فنی جهان است. این دانشگاه ۲۵۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۷۷۳ توسط سلطان مصطفی سوم تأسیس شد. دانشگاه فنی استانبول اولین دانشگاه فنی است که با تحصیلات مهندسی و معماری در ترکیه شناخته شده است. این دانشگاه علاوه بر پرورش دانشجویان متخصص، دانشمندان و سیاست‌ مدارها و… در توسعه و نوسازی کشور نقش به سزایی داشته‌ است. برای اخذ پذیرش در دانشگاه فنی استانبول متقاضی باید دارای مدرک دیپلم و ریز نمرات رسمی باشد.

دانشگاه آنکارا

یکی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که در شهری به همین نام قرار دارد. این دانشگاه اولین موسسه آموزش عالی ترکیه است که پس از تشکیل جمهوری ترکیه تأسیس شد. در حال حاضر ۱۱۳ رشته کارشناسی در این دانشگاه وجود دارد و دارای ۱۳ مرکز آموزشی مخصوص تحصیلات تکمیلی است. دانشگاه آنکارا از محل اقامت ارزان‌قیمت برای دانشجویان ترک و بین‌المللی و امکانات گسترده ورزشی برخوردار است. برای اخذ پذیرش و اپلای این دانشگاه دانشجویان بین‌المللی با توجه به مقطع و یا رشته تحصیلی انتخابی خود، باید در یکی از آزمون‌های این دانشگاه شرکت کنند.

دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه حاجت تپه در سال ۱۹۷۶ تأسیس شد. این دانشگاه با داشتن ۱۶ دانشکده، ۱۵ مؤسسه، ۴ دانشکده فنی و حرفه‌ای، ۲ دانشکده فنی، ۱ هنرستان، ۹۸ مرکز تحقیقاتی و کاربردی، یکی از دانشگاه‌های پیشرو در کشور ترکیه است. این دانشگاه به توسعه علم، فناوری و هنر در ترکیه مشهور است. متقاضی جهت اخذ پذیرش در دانشگاه حاجت تپه باید یکی از گواهی‌های تحصیلات دیپلم، مدرک بین‌المللی IB، مدرک لیسانس فرانسه و یا مدرک ABİTUR آلمان را ارائه دهد.

 دانشگاه استانبول

 یکی دیگر از دانشگاه برجسته در ترکیه است. این دانشگاه در شهری به همین نام قرار دارد. محوطه اصلی دانشگاه در نزدیکی میدان بیازات در فاتح، مرکز استان، در ضلع اروپایی شهر است. دانشگاه استانبول در حال حاضر از ۱۵  دانشکده، ۱۲ انستیتو، ۲ آموزشگاه حرفه‌ای، ۲ مدرسه، ۷۴ مرکز تحقیقاتی و ۲۱۶ باشگاه دانشجویی برخوردار است. برای اخذ پذیرش در دانشگاه استانبول متقاضی باید دارای مدرک دیپلم باشد و در آزمون  YOS دانشگاه شرکت کند.

دانشگاه اگه ازمیر

یکی دیگر از دانشگاه‌های برتر ترکیه است که در شهر ازمیر قرار دارد. این دانشگاه چهارمین دانشگاه قدیمی ترکیه است و معمولاً در اغلب سال‌ها در میان کلیه دانشگاه‌های تحقیقاتی ترکیه، بالاترین رتبه را کسب می‌کند. اژه جزو دانشگاه‌های دولتی ترکیه است و از واحدهای دانشگاهی مختلف، گروه‌های تحقیقاتی مشهور در سطح ملی و آزمایشگاه‌های پیشرفته برای انجام پروژه‌های بین‌‌رشته‌ای مختلف برخوردار است. در حال حاضر دانشگاه اژه دارای ۱۷ دانشکده، ۴ مدرسه و ۱۰ آموزشگاه فنی حرفه‌ای است و مورد تایید شورای آموزش عالی ترکیهYok است. دانشجویان بین‌المللی می‌توانند برای انجام تحصیلات کارشناسی، دکترا یا کارشناسی ارشد به اژه درخواست پذیرش دهند.

دانشگاه قاضی

یکی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه است که در آنکارای ترکیه واقع شده است. این دانشگاه دارای دانشکده‌های مختلف مثل دانشکده پزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشکده داروسازی ودانشکده علوم بهداشتی  است. دانشگاه قاضی در سال ۱۹۸۲، با آکادمی مهندسی و معماری، آکادمی اقتصاد و علوم تجاری و کالج مشاغل فنی آنکارا ادغام شد. برای ادامه تحصیل در یکی ازرشته های تحصیلی پر تقاضا ترکیه  این دانشگاه گزینه مناسبی است.

هزینه تحصیل در دانشگاه های برتر ترکیه

دانشگاه‌های ترکیه به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می‌شوند. به طور کلی امکان تحصیل رایگان در ترکیه ، در هیچ‌کدام از این دانشگاه‌ها وجود ندارد مگر برای اشخاصی که موفق به اخذ یکی از بورسیه‌های تحصیلی ترکیه مثل؛اراسموس ، ترکیه بورسلاری ، فارابی می‌شوند. شهریه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه کمتر از دانشگاه‌های خصوصی است. علاوه بر شهریه متقاضی نیازمند صرف هزینه برای زندگی دانشجویی در ترکیه است . جالب است که امکان کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجو وجود دارد و افراد می‌توانند با کسب درآمد در ترکیه مقداری از هزینه‌های خود را پوشش دهند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *