رشته شنوایی سنجی در ترکیه

رشته شنوایی سنجی

رشته شنوایی سنجی در ترکیه

اگر به دنبال تحصیل در رشته شنوایی‌سنجی در ترکیه هستید، باید هوشیار باشید. شنوایی‌سنجی یکی از رشته‌های بسیار محبوب در دانشگاه‌های ترکیه است و هر ساله تعداد زیادی از متقاضیان برای پذیرش در دانشگاه‌های معتبر این کشور اقدام می‌کنند. بنابراین، طبیعی است که رقابت برای ورود به این رشته بسیار شدید باشد.

تحصیل در رشته شنوایی‌سنجی در ترکیه مشابه دیگر کشورهاست و تمرکز آن بر روی حس شنوایی و مسائل مرتبط با آن می‌باشد.

شرایط تحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه

بطور کلی برای تحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه داوطلبان خارجی می توانند برای هر دو نوع دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور اقدام کنند. دانشگاه های دولتی ترکیه دارای قدمت بیشتر و اعتبار جهانی بالاتری به نسبت دانشگاه های خصوصی هستند اما شرایط ورود به دانشگاه های دولتی بسیار سخت تر است.

 شرط ورود به دانشگاه های دولتی، قبولی در آزمون های ورودی TRYOS و SAT می باشد. اگر می‌خواهید در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد در دانشگاه های این کشور به تحصیل بپردازید باید در آزمون ALES شرکت کنید.

در چند سال اخیر به دلیل شرایط قبولی پیچیده دانشگاه های دولتی ترکیه، تقاضا برای تحصیل بدون آزمون در ترکیه  افزایش پیدا کرده است. دانشگاه های خصوصی ترکیه شرایط ورود پیچیده ایی ندارند. لذا، داوطلبان خارجی بدون نیاز به شرکت در آزمون، می توانند بر اساس سوابق تحصیلی مقطع دبیرستان برای پذیرش رشته دلخواه شان اقدام کنند. 

تحصیل بدون آزمون شنوایی سنجی در ترکیه

همانطور که در بالا اشاره کردیم، خوشبختانه شرایط تحصیل رشته رشته شنوایی سنجی در ترکیه بدون نیاز به شرکت در آزمون به راحتی امکان پذیر است. پذیرش با شرط معدل در دانشگاه های دولتی ترکیه با محدودیت سن و معدل می باشد. اما، در دانشگاه های خصوصی این کشور بدون قید و شرط خاصی می باشد. لذا، داوطلبان ایرانی می توانند بدون داشتن دغدغه شرکت در آزمون، برای تحصیل در ترکیه اقدام بنمایند.

بهترین دانشگاه های شنوایی سنجی در ترکیه

بهترین دانشگاه های ترکیه برای تحصیل رشته شنوایی سنجی بدون آزمون در بین دانشگاه های خصوصی ترکیه قرار دارند. که در ادامه اسامی آن ها را عنوان کرده ایم.

پذیرش رشته شنوایی سنجی درترکیه: دانشگاه های خصوصی

دانشگاه های خصوصی در کشور ترکیه بهترین گزینه برای تحصیل رشته شنوایی سنجی میباشند، این دانشگاه ها هر ساله سهمیه مشخصی برای پذیرش دانشجویان بین المللی در نظر می گیرند، که هر یک با شرط معدل و اعلام یک شرایط خاص اقدام به جذب دانشجو می نمایند.

همان طور که گفته شد برای تحصیل رشته شنوایی سنجی در اکثر دانشگاه های دولتی ترکیه، شرکت در یکی از آزمون های ورودی و کسب نمره قبولی الزامی است. اما، پذیرش دانشگاه های خصوصی ترکیه برا تمامی مقاطع بدون نیاز به شرکت در آزمون ورودی و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب می باشد.

دانشگاه های خصوصی ترکیه بدون محدودیت سن و معدل می باشند و امکانات و تجهیزات کاملی را در اختیار داوطلبان خارجی قرار داده اند. به همین دلیل، نسبت به دانشگاه های دولتی این کشور تقاضای تحصیلی بیشتری دارند.

اگر می‌خواهید پس از اتمام تحصیل خود در ترکیه، به ایران بازگشته و بدون نیاز به معادلسازی مدرک، به کار و ادامه تحصیل بپردازید باید در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه تحصیل کنید.

کارشناسی ارشد رشته شنوایی سنجی در ترکیه

بعد از اتمام دوره کارشناسی میتوانید در مقطع کارشناسی ارشد گرایشی را ادامه دهید که بیشترین علاقه را به آن دارید. برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته شنوایی سنجی در دانشگاه های دولتی ترکیه و برخی از دانشگاه های خصوصی این کشور شرکت در یکی از آزمون های ALES و GRE الزامی می باشد. اما در اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه، دانشجویان بدون نیاز به شرکت در آزمون و صرفا بر اساس مدرک کارشناسی رشته رشته شنوایی سنجی و ریز نمرات آن می توانند اقدام به پذیرش نمایند.

شهریه رشته شنوایی سنجی در ترکیه

هزینه تحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه بستگی به این دارد که فرد در دانشگاه های خصوصی یا دانشگاه های دولتی مشغول به تحصیل باشد، بنابراین دانشجویان باید پیش از انتخاب دانشگاه خود، به صورت دقیق هزینه های تحصیل  را مورد ارزیابی کامل قرار دهند.

هزینه های تحصیل رشته شنوایی سنجی در دانشگاه های ترکیه در مقایسه با دانشگاه های اروپایی کمتر و مقرون به صرفه تر می باشد​، که در دانشگاه های خصوصی بین 3000 تا 6000 دلار آمریکا در سال و در دانشگاه های دولتی ترکیه بین 50.000 لیر تا 100.000 لیر در سال متغیر است.

مدت زمان رشته شنوایی سنجی در ترکیه

تعداد سال های تحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه برای مقطع  کارشناسی چهار سال و کارشناسی ارشد دو سال  می باشد. داوطلبان خارجی می توانند به یکی از زبان های انگلیسی یا ترکی تحصیل کنند. برای اثبات تسلط خود به زبان نیاز به مدرک تافل یا TOMER دارند و یا در آزمون تعیین سطح زبان خود دانشگاه شرکت کنند.

نکته! در صورت عدم وجود مدرک زبان، سنوات تحصیلی یک سال افزایش می یابد که به منزله یک سال مقدماتی برای زبان است. 

زبان تحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه

رشته شنوایی سنجی در اکثر دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی تدریس می شود و در تعداد محدودی به زبان انگلیسی. چنانچه متقاضی قصد تحصیل به زبان ترکی را دارد، باید در آزمون بین المللی زبان ترکی شرکت کند و مدرک TÖMER را با نمره قابل قبول دریافت کند و یا در آزمون تعیین سطح زبان ترکی که توسط دانشگاه برگزار می‌شود موفق شود.

همچنین اگر متقاضی قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارد، باید مدرک زبان  انگلیسی TOEFL را به دانشگاه ارائه دهد و یا در آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی دانشگاه مورد نظر در سطح فابل قبولی باشد.

نکته! معمولا هزینه تحصیل به زبان انگلیسی در مقایسه با زبان ترکی بسیار بیشتر است. با این وجود، در برخی از دانشکده‌ها بین هزینه‌های تحصیل به انگلیسی یا ترکی تفاوت زیادی وجود ندارد.

مدارک مورد نیاز ثبت نام رشته شنوایی سنجی در ترکیه

  • اسکن پاسپورت
  • اسکن عکس 4*3
  • اصل مدرک دیپلم به همراه ترجمه ترکی یا انگلیسی
  • ریز نمرات دوره ی تحصیلی دبیرستان به همراه ترجمه زبان ترکی یا انگلیسی
  • در صورتی که فارغ التحصیل دیپلم نظام قدیم هستید به ترجمه مدرک پیش دانشگاهی و ریزنمرات آن هم الزامی است.

نکته! اگر دانش آموز سال آخر دبیرستان هستید با ترجمه کارنامه سال دهم، یازدهم و کارنامه ترم اول دوازدهم به همراه ترجمه گواهی اشتغال به تحصیل می توانید برای پذیرش دندانپزشکی بدون کنکور در ترکیه اقدام کنید.

بازار کار شنوایی سنجی در ترکیه

خبر خوب این است که شما بعد از فارغ‌التحصیلی از رشته شنوایی سنجی در ترکیه می‌توانید در زمینه‌های مختلف به صورت دولتی و خصوصی مشغول به کار شوید. آیا این همان چیزی نیست که همیشه می‌خواستید؟ مدرکی که از دانشگاه‌های ترکیه می‌گیرید، اعتبار بین‌المللی دارد و حال شما تصمیم می‌گیرد در کدام کشور مشغول به کار شوید. زمینه‌های کاری یک کارشناس و متخصص شنوایی سنجی:

  • مراکز درمانی
  • بیمارستان‌ها
  • خانه بهداشت
  • مراکز بهداشتی
  • مدارس مخصوص ناشنوایان
  • مراکز مخصوص نگهداری سالمندان و معلولان
  • کار کردن در شرکت‌های مهندسی
  • کار کردن در شرکت‌های صنعت امداد شنوایی
  • کارخانه‌های اتومبیل‌سازی
  • کارخانه‌های تولید هدفون و قطعات مربوط به شنوایی

درآمد شنوایی سنجی در ترکیه

شما به‌عنوان یک فارغ‌التحصیل رشته شنوایی سنجی در ترکیه از درآمد خوبی بهره‌مند خواهید شد. بر طبق جدیدترین آمارها، یک متخصص شنوایی باسابقه 1 تا 3 سال به‌طور متوسط در سال 73904 لیر درآمد خواهد داشت. این میزان درآمد برای یک متخصص باسابقه‌ی بیشتر به 102691 لیر در سال می‌رسد. برای یک متخصص شنوایی ارشد نیز درآمد سالانه معادل 128276 لیر می باشد. این بدان معناست که شما بعد از فارغ‌التحصیلی به‌طور متوسط 49.37 لیر درآمد خواهید داشت.

پیش بینی شده است که میزان درآمد فارغ‌التحصیلان این رشته تا سال 2025، 46 درصد رشد داشته باشد و به 149911 لیر در سال برسد. جالب‌تر اینکه شما اگر در استانبول کار کنید حدود 22 درصد درآمد بیشتری نسبت افرادی که در دیگر شهرها مشغول به کار هستند، خواهید داشت. در ختم کلام می‌توان گفت، اصلاً نگران آینده‌ی کاری این رشته نباشید.

 

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو