تحصیل در ترکیه
اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، اولین مرحله بررسی مدارک و شرایط پذیرش دانشگاههای این کشور است. باید بدانید که بیشتر دانشگاههای معتبر ترکیه برای رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی، دندانپزشکی، و مهندسی پذیرش بدون آزمون دارند.
همچنین، لازم است مدرک دیپلم و ریزنمرات تحصیلی خود را آماده داشته باشید. اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی دارید، مدرک زبان (مثل آیلتس یا تافل) مورد نیاز است، و در غیر این صورت باید به زبان ترکی مسلط شوید یا در دورههای زبان کشور ترکیه شرکت کنید.
آکادمی مهندس کرمی با سابقه درخشان ارائه خدمات آموزش و مشاوره، شما را برای اطلاع از تحصیل در ترکیه بطور کامل راهنمایی می نماید. برای دریافت مشاوره تخصصی و بررسی شرایط با شماره 02191690223 یا 09104509900 تماس بگیرید.
شرایط تحصیل در ترکیه
شرایط تحصیل در ترکیه بسته به رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه متفاوت می باشد. بطور کلی اگر دانشگاه دولتی باشد داوطلب باید متناسب با مقطع تحصیلی موفق به کسب نمره قابل قبول در آزمون ورودی ترکیه شود. اما، برای پذیرش در اکثر دانشگاه های خصوصی این کشور بدون آزمون و بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب می باشد.
داوطلبان خواستار تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی، دندانپزشکی و مقطع کارشناسی رشته های چهار سال باید فارغ التحصیل یا دانش آموز سال آخر دبیرستان باشند. علاوه بر این باید واجد شرایط سنی ترجیحا کمتر از 30 سال و معدل مقطع دبیرستان حداقل 15 از 20 باشند.
نکته! از مهمترین شرایط تحصیل در ترکیه می توانیم به کامل بودن مدارک متقاضی و تمکن مالی کافی جهت پرداخت شهریه اشاره کنیم.
حداقل معدل برای تحصیل در ترکیه
حداقل معدل برای تحصیل در ترکیه اگر خواستار پذیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی بهترین دانشگاه های ترکیه هستید، 18 از 20 می باشد. اما، در حالت کلی با حداقل معدل مقطع دبیرستان 15 از 20 و شرایط سنی کمتر از 30 سال می توانید برای تمامی رشته ها اقدام به ثبت نام بنمایید.
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل
تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل در اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه با تاییدیه کشور های اروپایی امکانپذیر است. شرایط پذیرش این دانشگاه بسیار راحت و موفقیت آمیز است. برخی از اسامی این دانشگاه ها برای تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل عبارتند از:
- دانشگاه ینی یوزییل
- دانشگاه کنت
- دانشگاه اطلس استانبول
- دانشگاه فنرباغچه
- دانشگاه آرل
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه تحصیل در ترکیه بسته به سبک زندگی دانشجو بسیار متغیر می باشد. اما، بطور کلی هزینه تحصیل در ترکیه به شهریه دانشگاه، اجاره اقامت در خوابگاه یا خانه و هزینه های غذا، پوشاک و رفت و آمد دانشجو تقسیم می شود. هزینه های اجاره خوابگاه برای 10 ماه اقامت بین بازه 180.000 الی 240.000 لیر متغیر و اجاره خانه در استانبول نیز همین مبلغ می باشد.
هزینه های ماهانه یک دانشجو با سبک زندگی متوسط برای تامین غذا و رفت و آمد حدودا 7.000 لیر در ماه می باشد. اما شهریه دانشگاه با توجه به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است. در ادامه به تفکیک هزینه تحصیل در ترکیه به تومان عنوان کرده ایم.
هزینه تحصیل در ترکیه به تومان
باید بدانید که هزینه تحصیل در ترکیه در دانشگاه های دولتی نسبت به دانشگاه های خصوصی بالاتر است. هزینه تحصیل در ترکیه به تومان برای رشته های پزشکی و دندانپزشکی بطور میانگین در دانشگاه های دولتی بین بازه سالانه 100.000 الی 350.000لیر معادل 200 میلیون الی 700 میلیون و در دانشگاه های خصوصی بین بازه $11.000 الی $28.000 معادل 880 میلیون الی 2 میلیارد و 200 میلیون میباشد.
و همینطور هزینه تحصیل در ترکیه به تومان برای مقطع کارشناسی بطور متوسط در دانشگاه های دولتی ترکیه بین بازه 50.000 الی 150.000 لیر معادل 100 الی 300 میلیون و در دانشگاه های خصوصی ارزان ترکیه بین بازه $2.000 الی $9.000 در سال معادل 160 الی 720 میلیون تومان می باشد.
و همینطو شهریه دو سال مقطع کارشناسی ارشد سالانه بین بازه 3.000 الی 8000 دلار معادل 240 الی 640 میلیون و برای کل چهار سال مقطع دکتری بین بازه 5.000 الی10.000 دلار معادل 400 الی 800 میلیون متغیر می باشد.
بورسیه تحصیل در ترکیه
یکی از بهترین راهها برای کاهش هزینه تحصیل در ترکیه، گرفتن بورسیه از دانشگاه است که بر هزینههای زندگی نیز تأثیر به سزایی دارد. دو نوع بورسیه تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته شده است.
نوع اول: بورسیه تحصیلی ترکیه با عنوان ترکیه بورسلاری می باشد، که بودجه آن توسط دولت ترکیه تامین می شود. در این حالت دانشجو بدون پرداخت شهریه و بدون آزمون و حتی با دریافت کمک هزینه می تواند در بهترین دانشگاه های ترکیه مشغول به تحصیل شود.
نکته! دانشجویان خارجی برای استفاده از این بورسیه تحصیلی باید از رزومه علمی بسیار خوبی برخوردار باشند و همینطور واجد شرایط سن و معدل باشند. شرایط قبولی در این بورسیه بسیار سخت و پیچیده می باشد.
نوع دوم: این بورسیه مختص به دانشگاه های خصوصی ترکیه است، که تمامی داوطلبان ایرانی می توانند بدون محدودیت سن و معدل می توانند از این بورسیه استفاده کنند. با استفاده از این شرایط، شهریه کل دوره تحصیل نصف خواهد شد.
در واقع با پرداخت 50% از شهریه کل دوره رشته مورد نظر، دیگر در طول مدت تحصیل در ترکیه هزینه ایی به دانشگاه پرداخت نمی کنید. جهت کسب اطلاع از آخرین ظرفیت های ویژه بورسیه تحصیل در ترکیه با مشاوران ما در آکادمی کرمی تماس بگیرید.
تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان
خوشبختانه شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان امکانپذیر است. اگر از سطح زبان خوبی برخوردار باشید، می توانید با شرکت در آزمون تعیین سطح زبان دانشگاه و کسب امتیاز قابل قبول وارد کورس اصلی رشته مورد نظر شوید. در غیر این صورت می توانید به مدت یک سال در دوره های آمادگی زبان دانشگاه شرکت کنید.
نکته! توجه کنید که این دوره امکان اخذ واحد درسی نیست و فقط مختص آموزش زبان می باشد.
تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
بهطورکلی شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و ورود به دانشگاههای این کشور، به دو راه اصلی تقسیم میشود. یکی از این راهها، شرکت در آزمونهای ورودی مانند TRYOS و SAT و دیگری پذیرش بدون آزمون در دانشگاههای ترکیه است.
تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم بدون نیاز به شرکت در آزمونهای ورودی سخت و طاقتفرسا از جمله دلایلی است که بسیاری از دانشآموزان این کشور را برای تحصیل انتخاب میکنند. دانشگاههای خصوصی ترکیه این راه را برای دانشجویان بینالمللی هموار کردهاند و برخورداری از مدرک زبان، مدرک دیپلم و معدل بالا را ملاک پذیرش دانشجویان قرار دادهاند.
تحصیل در ترکیه بدون آزمون
تحصیل در ترکیه بدون ازمون از دو طریق امکانپذیر است. روش اول اینکه شما موفق به قبولی در بورسیه تحصیلی دولت ترکیه شوید تا بدون آزمون و بدون پرداخت هزینه مشغول به تحصیل شوید و روش دوم درخواست پذیرش از دانشگاه های خصوصی این کشور می باشد، که در این صورت مشمول پرداخت شهریه می شوید.
از مهمترین شرایط تحصیل در ترکیه بدون آزمون می توان به کامل بودن مدارک متقاضی اشاره کرد. داوطلب باید فارغ التحصیل یا دانش آموز سال آخر دبیرستان باشد و همچنین واجد شرایط سن و معدل متناسب با دانشگاه مورد نظر خود باشد.
شرایط سن و معدل برای برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون بسیار حائز اهمیت است. با توجه به تجربه هر چه سن داوطلب کم و معدل بالایی داشته باشد، شرایط قبولی راحت تری را در دانشگاه های معتبر ترکیه خواهد داشت.
اگر قصد تحصیل در ترکیه بدون آزمون در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران را دارید، باید واجد شرایط سنی کمتر از 40 سال و معدل دیپلم حداقل 15 باشید.
حداقل معدل دیپلم برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون در رشتههای غیرپزشکی در دانشگاههای برتر 14 و در دانشگاههای متوسط 12 است شرط معدل برای تحصیل در رشتههای پزشکی دانشگاههای برتر دولتی و خصوصی بالای 16 و در دانشگاههای متوسط بالای 14 است.
نکته! در حال حاضر آسانترین روش مهاجرت تحصیلی به ترکیه اقدام برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون ورودی در دانشگاه های خصوصی می باشد.
تحصیل در ترکیه پزشکی
تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشگاه های دولتی این کشور با شرکت در یکی آزمون های SAT یا TRYOS و کسب نمره قابل قبول امکانپذیر می باشد. دریافت حداقل نمره 400 از 500 نمره کل آزمون TRYOS برای قبولی پزشکی در ترکیه مورد نیاز است. علاوه بر این داوطلب باید واجد شرایط سنی کمتر از 25 سال و معدل کل مقطع دبیرستان حداقل 18 از 20 باشد.
اگر داوطلبان ایرانی واجد رزومه علمی بسیار قوی باشند و همینطور واجد شرایط سن کمتر از 21 سال و معدل دیپلم 19 از 20 باشند، می توانند برای تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه از طریق قبولی در بورسیه تحصیلی این کشور اقدام بنمایند.
نکته! با توجه به رقابت بالای دانشجویان خارجی و ظرفیت کم دانشگاه های دولتی برای تحصیل پزشکی در ترکیه، شرایط قبولی در این دانشگاه ها بسیار سخت می باشد.
اما، خوشبختانه شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه بدون آزمون و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی به راحتی در دانشگاه های خصوصی ترکیه امکانپذیراست. اکثر این دانشگاه های بدون محدودیت سن و معدل هستند. داوطلب با سن کمتر از 30 سال و معدل حداقل 16 به راحتی می تواند اقدام به ثبت نام بنماید.
مدارک مورد نیاز تحصیل در ترکیه
مدارکی که ارائه آنها از شرایط ادامه تحصیل در ترکیه است، بسته به دانشگاه تفاوت دارد، اما عمدتاً مدارک زیر را متقاضیان باید به دانشگاه ارائه کنند:
- مدارک هویتی معتبر
- مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن که به تأیید دفتر اسناد رسمی یا نمایندگان خارجی ترکیه در کشور مبدأ رسیده باشد.
- ریزنمرات و ترجمه ترکی یا انگلیسی آن که به تأیید دفتر اسناد رسمی یا نمایندگان خارجی ترکیه در کشور مبدأ رسیده باشد.
- سند قبولی آزمون ورودی در صورت وجود
- سند قبولی آزمون مهارت زبان در صورت وجود
- اخذ ویزای دانشجویی بعد از گرفتن پذیرش اولیه از سفارت و یا کنسولگریهای ترکیه در ایران
- پرداخت بخشی از شهریه و آپلود فیش در سامانه
- پرداخت هزینه ثبت نام
- ارائه گواهی تمکن مالی
کار در حین تحصیل در ترکیه
بسیاری از دانشجویان در طول مدت تحصیل خود به صورت پاره وقت در داخل و خارج دانشگاه مشغول به کار میشوند تا هم به تجربیات خود اضافه کنند و هم بتوانند مخارج خود را مدیریت کنند. دستورالعمل شورای آموزش عالی ترکیه (YOK) موارد زیر را در خصوص کار پاره وقت دانشجویی بیان کرده است:
- دانشجویان خارجی در کارهای پاره وقت دانشجویی که حقوق آن از سمت سازمان وام دانشجویی پرداخت میشود، اجازه کار ندارند.
- در کارهای پاره وقتی که حقوق آن از سمت خود دانشگاه پرداخت میشود، دانشجویان خارجی میتوانند مشغول به کار شوند.
- دانشجویان خارجی برای مشغول به کار شدن در خارج از دانشگاه باید مجوز کار دریافت کنند. کار با این مجوز نمیتواند بیش از 24 ساعت در هفته باشد.
بهترین دانشگاه ها برای تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه: دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت
در صورتی که قصد دارید بعد از اتمام تحصیل در رشته های علوم پزشکی و علوم بهداشت مدرک خود را در ایران ارزشیابی کنید باید در یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه مشغول به تحصیل شوید. اسامی این دانشگاه ها را برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان به شرح زیر می باشد.
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه اگه ازمیر
- دانشگاه حاجت تپه
- دوکوز ایلول
- دانشگاه کاتب چلبی ازمیر
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه آتاتورک ارزروم
- دانشگاه 19 مایس
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه آجی بادام
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه مدیپول استانبول
تحصیل در ترکیه: دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم
اگر بعد از اتمام تحصیل رشته های غیر پزشکی قصد بازگشت و ورود به بازار کار در ایران را دارید باید دانشگاه شما در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران در ترکیه باشد. در ادامه اسامی این دانشگاه ها را برای تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان معرفی نموده ایم.
گروه الف (ممتاز)
- دانشگاه حاجت تپه
گروه ب (خوب)
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه فنی خاورمیانه
گروه ج (متوسط)
- دانشگاه آنکار
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه چوکوروا
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه اژه
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه جراح پاشا
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه اوزیین
- دانشگاه ییلدیز تکنیک
مراحل اخذ پذیرش تحصیل در ترکیه
برای ادامه تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان لازم است متقاضیان اطلاعات لازم درمورد شرایط و مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی را کسب کنند. به این منظور متقاضیان باید تمام مراحل را بهدقت بررسی کرده سپس با تهیه مدارک لازم نسبت به اخذ پذیرش اقدام کنند. این مراحل عبارتاند از:
- انتخاب رشته و دانشگاه موردنظر
- کسب اطلاعات درمورد بورسیه، شهریه و زبان تحصیل
- آمادهسازی مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی
- دریافت نامه رسمی اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه
- آمادهسازی مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی
- ثبتنام در دانشگاه موردنظر و شرکت در سنجش زبان
- شرکت در آزمون ورودی دانشگاه موردنظر (در صورت نیاز)
درصورتیکه متقاضی از سطح زبانی قابلقبولی برخوردار باشد نیازی به شرکت در دورههای آمادگی زبان ندارد.
تحصیل در ترکیه: کارشناسی ارشد
شما برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه باید در آزمون ورودی ALES شرکت کنید و امتیاز قابل قبول دانشگاه را دریافت کنید. البته باید بدانید که پذیرش اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه بدون آزمون می باشد. لذا، می توانید به تحصیل در ترکیه بدون آزمون و مدرک زبان در مقطع ارشد بپردازید.
تحصیل در ترکیه: دکتری
شما برای تحصیل در مقطع دکتری چنانچه قصد دارید که به تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان بپردازید بهتر است بدانید که اصولاً این مقطع حدود ۳ تا ۴ سال ممکن است طول بکشد. همچنین شرایط پذیرش در این مقطع لازم است معدل قابل قبول و البته بالا در مقطع کارشناسی ارشد را ارائه دهید. خاطرنشان میکنم مقالات و سوابق پژوهشی میتواند به بهترین شکل ممکن شانس قبولی افراد را در مقطع دکتری افزایش دهد.
آکادمی خدمات مشاوره مهندس کرمی
آکادمی مهندس کرمی با سالها سابقه درخشان در زمینه مشاوره تخصصی پیش از ورود به دانشگاه های ترکیه تا کنون توانسته است به افراد زیادی کمک کند تا با صرف کمترین هزینه و زمان به تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان بپردازند.