مقالات

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم 2024

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

افراد بسیاری در ایران امروز به دنبال تحصیل در ترکیه هستند و شاید شما هم به عنوان یک فرد علاقه مند به تحصیل در این کشور، قصد آشنایی با شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را داشته باشید. حقیقتا اصلی ترین افرادی که به دنبال تحصیل در کشور ترکیه هستند، آن دسته از شهروندانی اند که تحصیلات دبیرستان را تازه تمام کرده اند. کشور ترکیه هم اکنون دارای 200 دانشگاه بوده و از این رو در کشور های رده بالای دنیا تلقی می شود. ترکیه کشوری نزدیک به ایران بوده و از سوی دیگر هزینه های تحصیل در آن هم بسیار مناسب است. همچنین از طریق کشور ترکیه، امکان دسترسی به کشور های اروپایی هم فراهم می شود.

تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، مدتهاست که به فکر دانش آموزان ایرانی که در مقطع دبیرستان تحصیل می کنند، رسیده است. درصورت مهاجرت به ترکیه، دانشجویان مهاجر ایرانی، علاوه بر امکان زندگی در یک کشور پیشرفته، امکانات رفاهی و آموزشی قابل توجهی را نیز دارا خواهند شد. در این مطلب از سایت آکادمی کرمی قصد داریم شما را از صفر تا صد با شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم آشنا کنیم. آیا به دنبال ساختن آینده خود از همان سن نوجوانی هستید؟ این مطلب برای شماست. پس تا پایان همراه باشید.

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی، از مهم ترین گام هایی است که در مسیر ادامه تحصیل در کشور ترکیه باید بردارید. از تحصیل پزشکی در ترکیه گرفته تا تحصیل دندانپزشکی در این کشور، همه و همه از مهم ترین ایده هایی هستند که ایرانی ها برای تحصیل در ترکیه آن را بررسی می کنند. طبیعی است که وابسته به رشته تحصیلی و البته دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، مدارکی که ارائه خواهید کرد، متفاوت خواهند بود. طیفی از دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارند، که امکان تحصیل با دیپلم را فراهم کرده اند. از مهم ترین مدارکی که برای ارائه به این دانشگاه ها نیاز دارید، می توان دیپلم 12 ساله، ریزنمرات تحصیلی و البته مدارک مربوط به زبان را نام برد.

بنابراین بدیهی است که داوطلبان تحصیل در ترکیه باید تحصیلات دبیرستان خود را به پایان رسانده باشند. در این صورت است که امکان تحصیل در مقطع کارشناسی برای آن ها فراهم می شود. خدمات آموزشی در دانشگاه های ترکیه هم به زبان ترکی و هم به زبان انگلیسی ارائه می شوند. هریک از دانشگاه های ترکیه، مدارکی که ارائه می کنید را به طور جداگانه و بادقت بررسی می کنند. به همین دلیل ممکن است فرایند جذب دانشجو در دانشگاه های دولتی و خصوصی قدری متفاوت باشد. در ادامه به مهم ترین شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم اشاره خواهیم کرد.

برخورداری از نمرات و معدل مناسب

برای تحصیل در ترکیه باید از حداقل معدل 15 از 20 برخوردار باشید. البته که برخی از دانشگاه ها ممکن است مقدار نمره بالاتری را برای این امر لحاظ کنند. برای نمونه می توان به رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و … اشاره کرد. برای پذیرش در این دروس نه تنها از معدل خوب، بلکه باید از نمرات خود در دروس تخصصی هم برخوردار باشید. منظور ما از دروس خصوصی، مواد درسی مانند زیست شناسی، شیمی، فیزیکی و ریاضی است.

شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه

برای پذیرش در دانشگاه های خصوصی ترکیه به عنوان یک دانشجو بین المللی، باید در آزمون ورودی آن دانشگاه حداقل امتیاز لازم را کسب کنید. اگر قصد دارید به دانشگاه های دولتی این کشور بروید نیز باید یکی از آزمون های TRYOS و یا SAT را پشت سر بگذارید. بد نیست درباره هریک از این آزمون ها توضیحاتی را خدمت شما ارائه کنیم:

  • آزمون TRYOS : این آزمون را می توان یکی از آزمون های بین المللی شناخته شده برای ورود به دانشگاه های ترکیه دانست. اگر قصد تحصیل در رشته هایی مانند حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی و … را در دانشگاه های ترکیه دارید، باید در این آزمون موفق شوید. این آزمون از 500 سوال برخوردار بوده که این تعداد سوال شامل مواد درسی ریاضی، هوش، هندسه و البته مهارت های زبان ترکی هستند. برای تحصیل در رشته های تاپ; مانند دندانپزشکی و پزشکی باید حداقل نمره 450 را کسب کنید.
  • آزمون SAT : این آزمون در دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه برگزار می شود. در طول یک سال، هفت بار این آزمون برگزار شده و می توان آن را شامل دو نوع آزمون موضوعی و عمومی دانست. اگر قصد دارید در دانشگاه های انگلیسی زبان این کشور تحصیل کنید، باید این آزمون را پشت سر بگذارید. آزمون SAT دارای سه قسمت ریاضی، درک مطلب و نگارش است. به طور کلی برای قبولی در این آزمون باید نمره 1100 از 1600 را به صورت حداقلی کسب کنید. اما اگر قصد دارید در دانشگاه های علمی سطح بالا تحصیل کنید، باید نمره حداقلی 1550 را کسب کنید.

ارائه مدرک زبان مناسب

در ابتدای مطلب هم به این موضوع اشاره کردیم که دانشگاه ها ترکیه امکان تحصیل را به زبان انگلیسی و ترکی استانبولی فراهم کرده اند. اگر قصد دارید به زبان ترکی استانبولی در این کشور تحصیل کنید، باید نمره قبولی در آزمون TOMER را کسب کنید. همچنین برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان هم باید مدارک معتبر و شناخته شده ای چون تافل را ارائه کنید. بد نیست توضیحات زیر را درباره تحصیل در کشور ترکیه درنظر داشته باشید :

  • آزمون TOMER : این آزمون، یکی از آزمون های ورودی شناخته شده برای ورود به دانشگاه های ترکیه بوده که میزان تسلط شما به زبان ترکی استانبولی را می سنجد. این آزمون مانند آزمون های شناخته شده آیلتس و تافل که مربوط به زبان انگلیسی هستند، دارای اعتبار بالای بوده و دریافت نمره قبولی در آن، برای طیفی از دانشجویان بین المللی این کشور اهمیت دارد.
  • آزمون تافل : قطعا این آزمون یکی از مهم ترین و معتبرترین آزمون های سنجش سطح زبان انگلیسی است که مهارت های چهارگانه را می سنجد. نه تنها در ترکیه، بلکه در سراسر جهان این آزمون را می توان معیاری برای تعیین سطح تسلط دانشجو به زبان انگلیسی تلقی کرد. درصورتی که از نمره قبولی در این آزمون برخوردار باشید، طیف وسیعی از دانشگاه های دنیا، درب هایشان را روی شما باز خواهند کرد. همچنین احتمال برخورداری شما از بورسیه تحصیلی هم افزایش می یابد.

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در دانشگاه های خصوصی

در مورد دانشگاه های خصوصی شرایط به کلی متفاوت است. یعنی اینکه شما نباید سخت‌گیری های مربوط به دانشگاه های دولتی رو ببینید اما خب همیشه در بین دانشجویان بحث شهریه های دانشگاه های خصوصی هست که در ادامه روشی رو بهتون یاد میدیم که با یک هزینه به صرفه تر هم بشه توی این دانشگاه ها درس خوند. اما قبلش همونطور که گفته شده  شما برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، در دانشگاه های خصوصی شرط سن، شرط معدل و یا عبور از آزمون های مختلف رو ندارید و میتونید در بهترین دانشگاه های خصوصی تحصیل کنید.

تحصیل رایگان در ترکیه با مدرک دیپلم

متقاضیان با دارا بودن شرایط اخذ بورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی می توانند شرایط تحصیل رایگان و کم هزینه را در دانشگاه های ترکیه فراهم کنند. یکی از مهم ترین شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و برخورداری از بورسیه های تحصیلی دارا بودن معدل دیپلم عالی و دارا بودن ریزنمره های تحصیلی در سطح عالی می باشد.

  • بورسیه های تحصیلی در ترکیه به دو صورت فول فاند و فاند درصدی می باشند.
  • بورسیه های فول فاند همه هزینه های تحصیل و شهریه را پوشش می دهند، در حالی که بورسیه های درصدی بخشی از هزینه های تحصیلی در ترکیه را پوشش می دهند.
  • متقاضیان مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ترکیه بیشتر می توانند از بورسیه های تحصیلی بهره مند شوند.

برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم به چه مدارکی نیاز داریم؟

یکی از بهترین گزینه ها برای تحصیل در خارج از کشور، تحصیل در کشور ترکیه است. این دانشجویان پس از آنکه رشته و دانشگاه مدنظر خود را انتخاب کردند، باید نسبت به مدارک موردنیاز خود پیگیر شوند. وابسته به رشته و دانشگاه مدنظر شما، این مدارک ممکن است متفاو.ت باشند. به طور کلی مهم ترین مدارکی که هنگام تحصیل در ترکیه باید ارائه کنید، به شرح زیرند:

  • برخورداری از مدرک ترکیه که به ترکی و یا انگلیسی ترجمه شده است
  • داشتن پاسپورت معتبر
  • برخورداری از عکس
  • داشتن مدرک زبان معتبر که برای تحصیل به زبان ترکی، مدرک TOMER و برای تحصیل به زبان انگلیسی باید مدارک آیلتس و یا تافل را داشته باشید.
  • داشتن لیست زیرنمرات تحصیلی
  • برخورداری از رزومه مناسب تحصیلی
  • ارائه انگیزه نامه و توصیه نامه
  • و …

تحصیل در ترکیه بدون آزمون

به‌طورکلی شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و ورود به دانشگاه‌های این کشور، به دو راه اصلی تقسیم می‌شود. یکی از این راه‌ها، شرکت در آزمون‌های ورودی مانند TRYOS و SAT و دیگری پذیرش بدون آزمون در دانشگاه‌های ترکیه است. بسیاری از افراد به دلیل شرایط دشوار قبولی در کنکور سراسری تحصیل در خارج از کشور را انتخاب می‌کنند. تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های ورودی سخت و طاقت‌فرسا از جمله دلایلی است که بسیاری از دانش‌آموزان این کشور را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

دانشگاه‌های خصوصی و برخی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه این راه را برای دانشجویان بین‌المللی هموار کرده‌اند و برخورداری از مدرک زبان، مدرک دیپلم و معدل بالا را ملاک پذیرش دانشجویان قرار داده‌اند. حداقل معدل دیپلم برای تحصیل در ترکیه بدون آزمون در رشته‌های غیرپزشکی در دانشگاه‌های برتر ۱۵ و در دانشگاه‌های متوسط ۱۲ است. شرط معدل برای تحصیل در رشته‌های پزشکی دانشگاه‌های برتر دولتی و خصوصی بالای ۱۶ و در دانشگاه‌های متوسط بالای ۱۴ است. از دیگر شرایط لازم برای پذیرش بدون کنکور در دانشگاه‌های ترکیه می‌توان به مدرک زبان اشاره کرد.

برخورداری از مدرک زبان ترکی برای تحصیل در رشته‌های ترکی زبان و مدرک زبان انگلیسی برای رشته‌های انگلیسی زبان برای پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌های ترکیه الزامی است. یکی از نکاتی که باید برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون درنظر بگیرید، این است که هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی به مراتب کمتر از دانشگاه‌های خصوصی است. از جمله بهترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه که پذیرش بدون آزمون دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بورسیه تحصیلی با مدرک دیپلم

کشور ترکیه علاوه بر ایجاد شرایط رفاهی و تحصیلی عالی برای دانشجویان، بورسیه‌های تحصیلی را برای دانشجویان در نظر گرفته است. ترکیه از جمله کشورهایی است که به جهت رفاه حال دانشجویان ملی و بین‌المللی خود، بورسیه‌های تحصیلی مختلفی را به آن‌ها ارائه می‌دهد. اگرچه بورسیه تحصیلی ترکیه اغلب به دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی تعلق می‌گیرد؛ اما دانشجویان دوره کارشناسی نیز می‌توانند از این بورسیه‌ها بهره‌مند شوند. دانشجویانی که قصد تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را دارند می‌توانند با برخورداری از شرایط اخذ بورسیه‌های تحصیلی و کمک‌هزینه‌های دانشجویی شرایط تحصیل رایگان و کم‌هزینه در ترکیه را فراهم کنند.

بورسیه‌های تحصیلی ترکیه می‌تواند به‌صورت کمک‌هزینه تحصیلی از طرف دولت و دانشگاه‌های ترکیه و جوایز از مؤسسات خارجی باشد. بورسیه تحصیلی ترکیه به دو صورت فول فاند و فاند درصدی به دانشجویان ارائه می‌شود. بورسیه‌های فول فاند تمام هزینه‌های تحصیل و شهریه و فاند درصدی تنها بخشی از هزینه‌های تحصیل دانشجویان را پوشش می‌دهد. از جمله شرایط برخورداری از بورسیه تحصیل با دیپلم در ترکیه می‌توان به برخورداری از مدرک دیپلم با معدل بالا، برخورداری از مدرک زبان معتبر، شایستگی‌های تحصیلی و… اشاره کرد. تعدادی از مهم‌ترین بورسیه‌های تحصیلی ترکیه عبارت‌اند از:

  • بورسیه تورک بورسلاری
  • بورسیه دانشگاه فنی خاورمیانه
  • بورسیه دانشگاه سابانجی
  • بورسیه تحصیلی Tubitak
  • بورسیه تحصیلی اراسموس

شرایط تحصیل پزشکی ترکیه با مدرک دیپلم

پزشک شدن برای بسیاری از دانش‌آموزان یک رؤیای بزرگ است. شرایط سخت قبولی در کنکور و رشته‌های پزشکی در ایران این رؤیا را تا حدودی به یک هدف دست‌نیافتنی برای بسیاری از دانشجویان تبدیل کرده است. ازاین‌رو، بسیاری از این دانشجویان تصمیم به تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم در رشته پزشکی می‌گیرند. تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از انتخاب‌های پیش روی علاقه‌مندان به این رشته است.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه با مدرک دیپلم بسته به نوع دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد؛ اما به‌طورکلی از جمله شرایط تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی در ترکیه، می‌توان به برخورداری از معدل دیپلم بالا، شرکت در آزمون‌های ورودی، برخورداری از مدرک زبان، نمره بالا در دروس زیست، فیزیک، شیمی، ریاضی و… اشاره کرد. تحصیل با دیپلم در ترکیه در رشته پزشکی 6 سال به طول می‌انجامد. فارغ‌التحصیلان پس از اتمام برنامه تحصیلی مدرک دکتری پزشکی (MD) دریافت می‌کنند. تحصیل پزشکی با مدرک دیپلم در ترکیه به زبان ترکی و انگلیسی امکان‌پذیر است.

تحصیل در ترکیه با دیپلم فنی و حرفه‌ای

دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه باید مدرک دیپلم ۱۲ساله ارائه دهند. شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه با مدرک فنی بدین شکل است که محصلین پس از فارغ‌التحصیلی از دبیرستان برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه اقدام می‌کنند. این محصلان می‌توانند برای اخذ مدرک کاردانی به مدت ۲ سال در دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به تحصیل بپردازند. تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم فنی هم ماند سایر رشته‌ها می‌تواند وارد دوره‌های کارشناسی شوند.

هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه با مدرک دیپلم

در ترکیه، هزینه‌های تحصیل بسته به نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی) و نوع برنامه تحصیلی متفاوت است. شهریه برای برنامه‌های کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی معمولاً از ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار و در دانشگاه‌های خصوصی بین ۵.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار است. برای برنامه‌های تحصیلات تکمیلی، شهریه در دانشگاه‌های دولتی معمولاً بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ دلار و در دانشگاه‌های خصوصی یا بنیادی بین ۵.۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار است.

هزینه‌های زندگی نیز بسته به شرایط مختلف متغیر است. برای دانشجویان بین المللی، تخمین زده شده است که می تواند مبلغ ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه برای تلفن، اقامت، سرگرمی، لباس، سفر و غذا صرف شود. این مبلغ نیز بستگی به نوع زندگی، موقعیت مکانی و امکانات موجود دارد.

برای کاهش هزینه‌های تحصیل و زندگی، دانشجویان می‌توانند از بورس‌های تحصیلی ارائه شده توسط دولت ترکیه استفاده کنند یا در دانشگاه‌های دولتی زندگی کرده و از امکانات دانشگاهی بهره ببرند. این اقدامات می‌تواند به کاهش هزینه‌ها کمک کند و دانشجویان را در مسیر تحصیلی و زندگی در ترکیه یاری کند. به طور کلی، ترکیه به دانشجویان فضای دوستانه و شرایط مناسبی برای تحصیل فراهم می‌کند و هزینه‌های تحصیل و زندگی نسبتاً مناسبی دارد.

نکات تکمیلی درباره تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

درصورتی که قصد دارید در کشور ترکیه با مدرک دیپلم ایران وارد دانشگاه شوید، باید به موارد زیر توجه داشته باشید :

  • فرم درخواست خود را ارائه کنید : دانش آموزان پس از انتخاب رشته و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارند، باید به سراغ سایت رسمی دانشگاه بروند. در این مرحله پس از آپلود مدارک موردنیاز باید فرم درخواست دانشجوی خارجی را هم کامل کنند و دراختیار دانشگاه قرار بدهند.
  • مدرک دیپلم خود را ارائه کنید : درصورتی که مدرک دیپلم خود را در کشور ایران گرفته اید، باید درخواست پذیرش مدرک دیپلم را به دانشگاه های ترکیه ارائه کنید. چنانچه درمیانه نیمسال دوم تحصیلی هستید، می توانید بدین منظور گواهی فارغ التحصیلی موقت خود را دریافت کنید.
  • ریزنمرات خود را ارائه کنید : علاوه بر مدارک تحصیلی اصلی مانند دیپلم و یا پیش دانشگاهی، باید لیست ریزنمرات سه سال آخر تحصیل خود; یعنی پایه های دهم، یازدهم و یا دوازدهم را هم ارائه کنید. البته باید نسخه ترجمه شدن این مدارک را به دانشگاه ارائه کنید.
  • برای اثبات توان مالی و داشتن امکان زندگی و تحصیل در ترکیه، باید گواهی تمکن مالی را برای خود اخذ کنید. به بیان بهتر باید با مدرکی معتبر که به تاییدیه معتبر بانک می رسد، توان و امنیت مالی خود را به اثبات برسانید. این ضمانت نامه مالی و کیفیت آن از سوی دانشگاه باید بررسی شود.

تحصیل در ترکیه و شرایط سن آن

اگر از آن دسته از افرادی هستید که پس از تلاش های فراوان، در کنکور سراسری قبول نشده اید، تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم گزینه مناسبی برای شماست. درصورتی که از شرایط پذیرش از سوی دانشگاه ها ترکیه برخوردار باشید، امکان ادامه تحصیل شما فراهم است. یکی از این موارد که بسیار برای مهاجرت تحصیلی اهمیت دارد، شرایط سنی و گپ تحصیلی است. در بسیاری از کشور ها، به منظور مهاجرت تحصیلی، محدودیت سنی تعیین می شود. ترکیه از جمله کشور هایی است که شرایط و گپ تحصیلی را به منظور حضور در دانشگه هایش تعیین نکرده است. با این حال برخی از دانشگاه ها ممکن است شرایط سنی خود را داشته باشند. به طور معمول برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه و دریافت بورسیه تحصیلی باید شرایط سنی زیر را داشته باشید :

  • مقطع کارشناسی : 21 سال
  • مقطع کارشناسی ارشد : 30 سال
  • مقطع دکتری : 35 سال

سخن پایانی

در این مطلب به طور کامل درباره تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم برای شما توضیحاتی کامل را ارائه کردیم. بدلیل افزایش داوطلبات کنکور سراسری در ایران و کاهش شانس قبولی برای هر فرد، بسیاری از افراد به دنبال ادامه تحصیل در ترکیه پس از دریافت مدرک دیپلم هستند. ما نیز در آکادمی کرمی درخدمت شما هستیم تا در این مسیر بطور کامل شما را همراهی کنیم. امیدوارم از این مطلب آموزشی و مشاوره ای استفاده کافی را برده باشید. زمو آزمون

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *